TOP

We geven jou graag tips voor lange vluchten met kinderen, uit eigen ervaring!

Heb je voordat je kinderen kreeg altijd rond gereisd en al veel van de wereld gezien? En zie je nu te veel beren op de weg om met de kleintjes voor een lange vlucht in het vliegtuig te stappen? Wij hebben vijf tips die je wellicht overtuigen om toch de keuze voor een verre bestemming te maken in plaats van de camping in Frankrijk of het resort in Turkije.

1.       Zorg voor een reële verwachting voor zowel jezelf als voor de kids

Als je alleen reist of met je partner dan kan je je prima instellen op een vliegreis van meer dan 10uur. Voor kinderen is 10 uur of zelfs langer stil zitten in een vliegtuig niet altijd even leuk. Houd er rekening mee dat je kinderen niet veel zullen slapen en veel van je aandacht zullen vragen. Wat je kan doen om het vooruitzicht voor je kinderen leuker te maken lees je in de overige tips.

2.       ‘Tijdens de reis is niets te gek en mag alles’

Gooi alle principes opzij en laat ze zo lang Ipad kijken als ze willen. Zorg voor voldoende eten en lekkere dingen waar je kinderen blij van worden. Kies vooraf samen met de kinderen filmpjes uit die je kan downloaden of offline kan zetten op Netflix. Reizen is een feestje en laat je kinderen dat ook zo ervaren.

3.       Cadeautjes in het vliegtuig

Neem in je handbagage vooraf een aantal vliegtuigcadeautjes mee. Daar mogen ze dat gedurende de reis steeds iets van uitpakken. En als ze er meteen mee kunnen spelen zijn ze zo weer een uur verder. Denk aan kleurpotloden, voorleesboekjes of kleine spelletjes.

4.       Kies de juiste vluchttijden en zorg er voor dat je op tijd incheckt voor de beste stoelkeuze

Koos je voorheen altijd voor de goedkoopste vlucht? Kijk nu vooral ook naar de beste vluchttijden. Een stopover is niet het meest efficiënt, maar kan juist met de kinderen een welkome onderbreking zijn van een lange vlucht.

En zorg dat je precies op de eerst mogelijke tijd online incheckt. Ben je met een gezin van 4? Kies dan bij de grotere vliegtuigen voor de middelste rij. Ben je met een gezin van 3? Kies dan juist de stoelen aan de raamkanten. Zo ben je niemand anders tot last en heb je weer een zorg minder.

5.       Neem tijd voor het verwerken van de jetlag

Als je net aangekomen bent wil je zo snel mogelijk in het ritme van de bestemming komen. Toch zal je midden in de nacht een paar uur klaar wakker op bed liggen. En je kinderen dus ook. Het beste is om er maar een paar leuke nachtelijke uurtjes van te maken met een spelletje, het maken van een puzzel of het kijken van een filmpje. Uiteindelijk valt iedereen wel weer in slaap.

Als je dan uiteindelijk op de plaats van bestemming bent uitgekomen besef je dat het de lange reis waard is geweest. Je kan je kinderen kennis laten maken met de andere culturen en bijzondere landschappen. Die ene dag dat je aan het reizen bent valt al snel in het niets bij de langere vakantie die je nog voor de boeg hebt..

You don't have permission to register