TOP

Holiday vibes in de “achtertuin”!

Met onze gevulde picknickmand springen we op de fiets.
Na een klein stukje klunen staan we op een prachtig bospad. “Deze kant gaan we op”, roept Mats. Faas probeert hem bij te houden, maar dat lukt helaas nog niet op zijn kleine fietsje. Tussen de bomen door zien we de zon glinsteren op het water. De vogeltjes vliegen fluitend met ons mee. Aan het einde van het bospad ligt een fantastische speeltuin, die helaas vanwege Corona nog niet open is. “Dat geeft niet, dan fietsen we door naar het meer”, zegt Mats. We steken het water over en zien inderdaad het meer verscholen liggen. Op de hoek staat een knus gezellig koffiebarretje buiten en een rokende bbq, goed ingesprongen op de “take away behoefte” tijdens Corona. Is het FIKA, is het Coffee to go, is het Espresso? Oh nee, we zijn in onze eigen achtertuin, het is gewoon koffie!

We fietsen door, het échte bos in, op zoek naar een zandvlakte om te picknicken. Dat is een makkelijke opdracht, want die zijn er genoeg. Al snel parkeren we onze fietsen, ploffen we neer en pakken we de picknickmand erbij. Terwijl de jongens op insektenjacht gaan raken wij niet uitgepraat over hoe mooi de natuur is. En dat in onze achtertuin!
Op de terugweg gaan we nog even langs de boer om verse aardbeien en asperges te halen.

Ja natuurlijk, alles wat nieuw is, is leuk!
En ja, de charme gaat er misschien vanaf na de 10e keer. Of niet……….

Maar zonder gekheid, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Het ontdekken van een omgeving zo dicht bij huis is mooi. Het geeft een andere dimensie dan in het vliegtuig te stappen naar een ander werelddeel. Maar het ligt aan je voeten, gewoon op donderdagmiddag!

Wij komen de zomer wel door zo! Vakantie in eigen tuin, genieten van ons mooie nieuwe huis, veel de natuur in om volop inspiratie op te doen voor nieuwe reizen en plannen. Want ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus wij dromen en fantaseren echt wel weer over die nieuwe reis……….Voor onszelf en voor anderen. We blijven plannen maken en dromen!

You don't have permission to register