TOP

Rodelen, knikkerbanen, meertjes, dammetjes bouwen en prachtige wandelingen!

Prachtige uitzichten, besneeuwde bergtoppen, helblauwe meertjes, wandelingen in kinderthema’s, speeltuinen die zijn weerga niet
kennen, knikkerbanen, rodelbanen, wilde rivieren om op te raften, koeien met grote bellen om hun nek, mountainbike tracks, gezellige almen op de berg, campings met geweldige faciliteiten, gezellige mensen, verwarmde buitenzwembaden en mooie sauna’s. Oostenrijk, you’ve got it all!  

Terwijl de jongens aan het spelen waren in de camper hebben wij ingepakt. Zo relaxt, camper op de oprit en alles vanuit huis al op z’n plek leggen. Koelkast vullen, fietsen achterop en gaan! Onze eerste stop was in Limburg an der Lahn. Een verrassend leuk stadje, één en al gezelligheid met op de camping een bierstube en verse pizza’s. Het vakantiegevoel was begonnen.

De twee weken die volgden zijn we in Fügen (Zillertal), Kramsach (bij de Achensee), Fieberbrunn (Kitzbühel) en Bruck (Sell am See)
geweest. Bijna iedere dag met een gondel omhoog een andere berg op. De jongens mochten de berg uitzoeken aan de hand van de folders die zij bij de receptie haalden. Nieuwsgierig naar wat die nieuwe berg ons te bieden had. En iedere dag werden we weer verrast! 

Na urenlang speelplezier, soms zwemmen of waterfietsen, dammetjes bouwen, hoogteparcourtjes lopen, de knikkerbaan uittesten en als we geluk hadden rodelen liepen we meestal aan het einde van de dag de bergafdaling naar beneden. Onderweg een witbiertje, kaiserschmarren of apfelstrudel in een gezellige Alm. De Oostenrijkse muziek uit de boxen, uitkijkend op de bergen.
Terug op de camping als een speer naar het zwembad, alsof we nog niet genoeg gedaan hadden!

Oostenrijk is echt een fantastisch land. Gemiddeld 10 uurtjes rijden, een hele andere wereld, gezellig, schoon en volop vermaak in de natuur. Fieberbrunn was deze keer onze favoriet. Een authentiek boeren dorpje, kneuterig en kleinschalig tussen het Brixental en 
Saalbach-Hinterglemm. Tijdens het wandelen droomden we van die oude boerderij die we gingen ombouwen tot B&B………..

Wie weet! Sowieso tot snel, in de zomer of winter, allebei leuk!

 

You don't have permission to register