TOP

Op vakantie naar het buitenland? Wij helpen jou graag op weg! 

Wij snappen als geen ander dat er veel vragen zijn rondom het op vakantie gaan naar het buitenland. Kan en mag het wel? Is het veilig? Kan ik het maken? Wat als……? En toch die drang om te gaan! Wij helpen jou graag door deze vragen heen. Zowel met de feiten (welke landen zijn er open en met welke voorwaarden) als met de praktische en organisatorische kant (het boeken van een vakantie met de juiste garanties, zekerheden en voorwaarden).

Om te beginnen lees je hieronder een update van onze Nederlandse overheid.
Vanaf 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de EU of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen wordt aangepast van “oranje” (vakantiereizen afgeraden) naar “geel” (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). 

Per 15 juni 2020 kunnen we weer op vakantie naar de volgende landen:
België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Polen, Portugal, Tsjechië, Zwitserland.

Het Verenigd Koninkrijk en Zweden blijven voorlopig “oranje”. Dat heeft te maken met de gezondheidssituatie in die landen. Ga je toch, dan wordt er sterk aangeraden 14 dagen in quarantaine te gaan bij thuiskomst.
Denemarken houdt deze zomer naar verwachting de grenzen gesloten voor Nederlandse toeristen. Zolang dat het geval is, blijft het land “oranje” en zijn vakantiereizen niet mogelijk.

Een aantal landen moet nog besluiten wanneer de Nederlandse toeristen weer worden toegelaten: Aruba, Bonaire, Curacoa, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Slovenië, Slowakije, Spanje. De verwachting is dat deze landen dit de komende weken gaan doen.

Reizen buiten Europa.
Voor reizen buiten Europa blijft het reisadvies vooralsnog “oranje”, wat betekent dat vakantiereizen buiten Europa worden afgeraden. De verwachting is dat de richtlijnen binnen enkele weken ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld.

Let op, er blijven risico’s.
Ook waar vakantiereizen weer mogelijk worden, blijven risico’s. Bij een opleving van het coronavirus kunnen laden strengere maatregelen nemen of opnieuw invoeren. De situatie kan snel veranderen. Houd hier rekening mee bij het plannen van de reis.

Bereid jouw reis goed voor, dat doen we samen!
Heb je interesse in een vakantie in het buitenland? Wij adviseren jou graag en helpen jou bij het boeken. Daarnaast bereiden wij samen op basis van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken jouw vakantie voor. Zo weet je vooraf wat ter plaatse de actuele situatie is, welke regels er gelden betreffende mondkapjes, afstand houden, openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

 

You don't have permission to register