TOP

De reistrends van 2021 volgens Jansen Reiscreaties

Nu de meeste Nederlanders al een jaar of zelfs langer niet op vakantie zijn geweest wordt de hunkering naar reizen, ontdekken en relaxen steeds groter. We merken dat steeds meer mensen zich aan het oriënteren zijn op de zomervakantie of voor daarna. Zodra de reisrestricties zijn opgeheven gaat Nederland zeker weer op vakantie. Maar waar naar toe?

De grootschalige hotels in Turkije of cruises over de Middellandse Zee laten we nog voor wat het is, maar er zijn zeker alternatieven. Wij voorzien dat mensen nog bewuster op reis zullen gaan en meer gaan kiezen voor bestemmingen en accommodaties die niet als massaal bestempeld worden. We zetten de trends op een rijtje.

Natuurbestemmingen

De vraag naar bestemmingen waar het verblijf in de natuur centraal staat zal zeker populairder worden. Denk aan een rondreis door Zweden of Noorwegen of een combinatie van twee of drie regio’s in Oostenrijk. Een verblijf in een vakantiehuisje of een appartement zal daarbij populairder worden dan een hotel waarbij je aan je kamer bent gebonden. Men is op zoek naar vrijheid, rust en ongebondenheid.

Vakantiehuizen

Je eigen vakantiehuis met privé zwembad binnen handbereik. Met een eigen huis blijf je makkelijk binnen je eigen sociale bubbel en heb je toch alle benodigde faciliteiten voor handen. We zullen weg blijven bij de populaire badplaatsen en uitwijken naar de minder toeristische regio’s in landen als Portugal, Spanje of Italië. Terwijl je uitkijkt over de binnenlanden van de mooiste regio’s, een duik neemt in je eigen zwembad of heerlijk geniet van een bbq in je mooi aangelegde tuin besef je hoeveel je vakantie vieren eigenlijk gemist hebt. Heerlijk vooruitzicht om weer te kunnen gaan toch?

Workation

Workation hoor ik je zeggen? Ja, een combinatie van vakantie vieren en werken. Nu thuiswerken de norm is kan je toch beter op een mooie locatie bij een strandje of midden in de natuur zitten dan thuis op zolder? Uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat een werkgever hier vaak ruimdenkender in is dan veel mensen vooraf zelf denken. Een andere omgeving inspireert en motiveert je juist om dat stapje extra te doen en met nieuwe ideeën te komen. Een luxe camper of een mooi vakantiehuis in combinatie met een goede Wifi verbinding zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om werk en vakantie voor langere tijd samen te laten gaan. In de ochtend achter je laptop en dan een heerlijke middag aan het strand of een wandeling door de bergen. ’s Avonds rond je dan de laatste dingen voor je werk nog af.

Campervakanties met vertrek vanuit Nederland

Inpakken voor de deur en ‘go with the flow’. Je eigen vakantiehuis op wielen brengt je overal waar jij het leuk hebt. Of je nu in eigen land blijft, liever naar het Zuiden afzakt of juist naar het Noorden rijdt, bij Jansen Reiscreaties adviseren we je over de juiste route, de perfecte camper en alles waar je verder nog aan moet denken bij jouw vakantiereis. We hebben zelfs een eigen camper die je kan huren.

Buiten kijf staat dat wat je ook boekt, de voorwaarden waaronder je boekt zijn belangijker dan ooit. Krijg je een voucher of kan je kosteloos annuleren? En wat als er geen reisrestricties zijn, maar je toch twijfelt om je vakantie door te laten gaan? Een goed advies is onontbeerlijk. Wij beloven niet dat je altijd zonder kosten je reis kan annuleren bij alle reisorganisaties of bij alle accommodaties, maar wij adviseren je wel over de voorwaarden en scheppen duidelijkheid in het oerwoud van regels die er in de diverse landen gelden. 

 

Wij dromen alvast over onze volgende reis. Waar gaat die van jou  naar toe?

You don't have permission to register