TOP

Sneeuwpret in La Plagne

Na een vervroegd kerstdiner bij de Familie Jansen leggen we ’s ochtends vroeg de jongens al slapend over in de auto. Met de ski’s achterin, skijassen als kussens en heel veel zin rijden we in één rit door naar La Plagne. Het bevalt ons altijd goed om 1 dag achter de drukte aan te rijden. Aankomen voelt als thuiskomen, omdat mijn familie er al is, maar ook omdat het zo vertrouwd voelt na al die jaren. Ons gehuurde appartement Sun Valley in Plagne Soleil ziet er weer goed uit. De bomen zijn wit, de piste achter ons appartement ligt er strak bij, de kerstboom staat en de openhaard brand.

De volgende ochtend is het weer even wennen. Wat een gedoe om je zo dik aan te kleden, die skischoenen aan te trekken die eigenlijk helemaal niet lekker zitten, één van de jongens die naar de wc moet als we net klaar zijn voor vertrek en de skistokken die alle kanten op gaan onder je armen terwijl je loopt te sjouwen. Maar goed, daar staan we, vanuit de achteruitgang van het appartement, op de piste. Stijn en Faas wandelen met de slee naar Plagne Centre, Mats en ik gaan lekker skiën. Halverwege komen we elkaar tegen. Faas wil een stukje mee op zijn ski’s tussen mijn benen. Na een paar prachtige blauwe afdalingen zien we elkaar en mijn ouders met een kop koffie op het terras. Mama en ik gaan even omhoog met de grote gondel, Stijn en Mats doen de Milka kinder afdaling en papa en Faas oefenen wat beneden bij de kinderweide. Tussen de middag lunchen we met z’n allen op ons balkon van het appartement. Mijn zus, oudste nichtje en ik gaan nog even een zwarte afdeling doen tussendoor. De kinderen maken een sneeuwpop en sleeën aan het einde van de dag op de gesloten piste voor de deur. We sluiten de dag af in het zwembad, de sauna en het stoombad. Lekker eten met elkaar, potje kaarten en naar bed. Dit belooft wat, de komende 2 weken. Als een god in Frankrijk!

Wij zijn fan van het skigebied La Plagne. Dit heeft echt voor ieder wat wils. Voor de kleine kinderen of beginnende skiërs, wandelaars tot aan de diehard fanatiekelingen met een super uitgestrekt skigebied. Het ligt hoog en daardoor is het redelijk sneeuwzeker, heeft mooie restaurants op de piste en appartementencomplex Sun Valley heeft ski in ski out.

 

We zoeken altijd weer verder, maar komen ieder jaar tot de conclusie dat veel beter dan dit we het niet gaan treffen, voor het grote uiteenlopende gezelschap waarmee we zijn.

You don't have permission to register