TOP

Dominica, de parel van de Caribbean

Tussen de twee Franse eilanden Martinique en Guadeloupe ligt deze parel. Al bij aankomst op Dominica wordt je welkom geheten door de vriendelijke bevolking die je trots vertellen over hun eiland. En dat dit eiland veel te bieden heeft is ons wel duidelijk geworden tijdens ons bezoek in Augustus 2019. Het eiland is vulkanisch en staat daardoor minder om haar mooie stranden, maar vooral om het op een na grootste kokende meer ter wereld en de prachtige watervallen in het midden van het eiland. Veel scenes van de beroemde filmreeks Pirates of the Caribbean zijn hier opgenomen en zijn zeker de moeite waard. Maak een boottocht over de Indian River waar de gids je langs enkele bekende plekken uit de film brengt of neem een verfrissende duik bij de imposante Trafalgar Falls. 
Op Dominica zijn we op een van de mooiste stranden geweest die we ooit gezien hebben: Batibou Beach. Bij de afrit vraag je je af of je wel goed zit, via een hobbelige weg van anderhalve kilometer parkeer je je auto op het strand en sta je op een Caribisch strand dat rechtstreeks op een ansichtkaart zou kunnen. 
De lokale bevolking is ons nog wel het meest bij gebleven. Mensen zijn hier puur en oprecht en er vooral op uit om je te helpen. De tijd lijkt soms te hebben stil gestaan. Op Dominica vind je geen grote resorts, maar vooral veel eco-vriendelijke, kleinschalige accommodaties waar je bananen voor het ontbijt direct van de bomen komen en je het lemongrass voor je thee direct in de tuin plukt. 
Combineer Dominica met een vakantie op Sint Maarten of Martinique.

You don't have permission to register