TOP

PURA VIDA, wat zoiets betekent als leef je volle leven, geniet en haal alles uit het leven!

Begin 2022 hebben wij 6 weken door Costa Rica gereisd. Het land van de toekan, quetzal, gifgroene kikker, dolfijnen, schildpadden, aapjes, prachtige stranden, nevelwouden, vulkanen, bananen, mango’s, soda’s met heerlijke Arozzo, gezellige stadjes, felgroene jungle en ga zo maar door. Je leest het al, het land van afwisseling en veelzijdigheid! Het land waarin groen het goud is, waarin een 4WD auto geen overbodige luxe is en waar je continue verwonderd wordt. Niet voor niets behoort een deel van Costa Rica (Nicoya Peninsula) tot één van de vijf “Blue Zones” in de wereld: een gebied waar inwoners langer dan gemiddeld leven, gezonder en gelukkiger zijn en met regelmaat ouder dan 100 worden.
We zullen jullie alle ins en outs besparen, maar hierbij een opsomming van onze hoogtepunten en must do’s tijdens een reis naar Costa Rica:

 • Tortuguero – een prachtig National Park dat alleen per boot te bereiken is. Onderweg ernaartoe kom je al krokodillen en leguanen tegen in het water. En tijdens het broedseizoen tref je hier zeeschildpadden die ’s nachts hun eieren leggen op het strand. Het stadjes is gezellig met volop aanbod van restaurants en barretjes, beetje een back-pack sfeertje.
 • Maquenque – Lodge in Boca Tapada – een family owned zelf voorzienend resort gelegen in een eigen natuurgebied omgeven door fruitbomen en jungle. Je kunt hier zelfs slapen in een echte boomhut, tussen de slingerende aapjes. De gids verteld je alles over het leven in de natuur. Ook dit is alleen per boot te bereiken.
 • El Arenal – de Arenal vulkaan met prachtige vergezichten en omring door mooie en aangename hot springs. Je kunt hier geweldig paardrijden, de vulkaan per ATV bereiken en wandelen over de hanging bridges.
 • Monteverde – een mysteries nevelwoud vol wildlife en een heel gezellige stadje in de bergen. Wij hebben hier onze eerste vogelspin gezien.
 • Playa Uvita – een National Park aan zee dat bij laagwater de vorm van een walvisstaart heeft. Heel toepasselijk, want je kan hier tijdens het
  seizoen (juli-november) heel goed walvissen zien zwemmen op zee.
 • Manuel Antonio – nog zo’n prachtig natuurpark direct aan het strand. Maar ook Manuel Antonio zelf is heel leuk: een gezellig stadje op de berg met volop aanbod van restaurants en barretjes. Een heel mooi en gezellig strand waar je surf- en bodyboards kan huren en les kan nemen. En de aapjes slingeren hier in de bomen!
 • Puerto Viejo, Cahuita NP en Playa Punta Uva – een hele gezellige badplaats tegen de grens met Panama aan. Hier hangt een echt Caribisch sfeertje en klinkt Bob Marley regelmatig uit de spiekers. Er wordt volop gesurft, yoga lessen op het strand gegeven, er rijden hier tuktuks en je kan fietsen huren. Het National Park Cahuita is vlakbij en Playa Punta Uva is wat ons betreft één van de mooiste stranden ever.
 • Schiereiland Nicoya – hier vind je de echte laid back badplaatsen (zoals Samara) met vuurshows op het strand. Zoals eerder gezegd, dit is één van de vijf Blue Zones op aarde!
 • Krokodillenbrug bij Tarcoles – vanaf een brug kan je hier hele grote krokodillen zien liggen en zwemmen. Er schijnen ook boottochten te gaan waarbij de krokodillen gevoerd worden, die hebben wij (uit principe) overgeslagen.
 • Ga uit eten bij een Soda – kleine restaurants aan huis waar je voor heel weinig geld super lekker kan eten. Vaak staat oma in de keuken te koken. Arozzo is het lokale gerecht: gekruide gebakken rijst met groente, vlees of vis.

Een individuele rondreis per huurauto is heel goed te doen. De wegen zijn bijna allemaal goed bereikbaar en met een 4WD kom je sowieso overal. Costa Rica is een perfecte combinatie van voldoende aanbod qua mooie accommodaties, voldoende faciliteiten, goed infra en
magische (ongerepte) natuur en wildlife. In 3 weken kan je heel veel zien en doen en een mooie rondreis maken met voldoende afwisseling. Als je langer de tijd hebt verveel je je zeker ook niet. Neem baby olie en wierook mee tegen de muggen, goede wandelschoenen, een verrekijker en goede camera, veel laagjes kleding (omdat de temperatuur wisselt tussen dag en nacht en laat dit prachtige land je verrassen en verwonderen!

Praktische informatie
Vlucht: 13,5 uur vanaf Amsterdam, rechtstreeks vliegen is mogelijk
Tijdverschil: – 8 CET
Munteenheid: Costa Ricaanse Colon en Amerikaanse dollar
Taal: Spaans
Inentingen: niet verplicht, DTP en Hepetitus A wordt aangeraden
Klimaat: tropisch

You don't have permission to register