TOP

Overal ter wereld wordt carnaval anders gevierd. Ter ere van een gebeurtenis, het begin van een seizoen of vanwege het geloof. Maar bij elke carnaval gaat iedereen uitbundig verkleed en is feesten de prioriteit. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

 

Carnaval in Brazilië
Om het begin van de lente te verwelkomen vieren de Brazilianen, met name in Rio de Janeiro, carnaval. De Samba Parade is de highlight van de Braziliaanse carnaval. Het feest wordt grotendeels door de inwoners van de armere wijken georganiseerd. Een grandioos feest dat vier dagen lang duurt.

 

Carnaval in New Orleans
In New Orleans heet carnaval Mardi Gras, dit is de Franse uitdrukking voor vette dinsdag. Het is een verkleedfeest (paars, groen en goud) en een paradefeest. Elke kleur heeft ook een andere betekenis. Het oorspronkelijke doel was om zich te ontdoen van sociale beperkingen waardoor de mensen zich met iedereen konden mengen.

 

Carnaval in Venetië
Het Carnaval van Venetië is ingetogener dan het Carnaval in de Lage Landen. Mensen verkleden zich in historische stijl. De maskers zijn kenmerkend voor het carnaval in Venetië en hebben ook ieder hun eigen betekenis. Venetië mag zichzelf prijzen met het oudste carnaval van de wereld.

 

Santa Cruz de Tenerife
In de hoofdstad van de Canarische Eilanden vindt jaarlijks de op één na grootste carnaval ter wereld plaats.
Het feest kun je ieder jaar meevieren in Santa Cruz, en bestaat al ruim 500 jaar! De carnaval in Tenerife start traditioneel op de vrijdag voor de vastenperiode en gaat vervolgens elke nacht door tot Aswoensdag.

 

Notting Hill, Londen
Elk jaar in augustus vindt hier het grootste straatfestival van Europa plaats. Het begon ooit als een lokaal festival van de Afrikaanse en Caribische gemeenschappen in Londen maar is ondertussen uitgegroeid tot een enorm zomercarnaval, dat elk jaar een miljoen bezoekers trekt. Naast de vele kraampjes waar je het lekkerste eten kunt halen is de optocht op maandag het absolute hoogtepunt van het festival. Tientallen praalwagens trekken door de straten van de wijk en worden afgewisseld door steeldrum bands uit het Caribische gebied en duizenden dansende mensen.

 

You don't have permission to register