TOP

Canada, Britisch Columbia – de oneindige natuur en kraakheldere meren!

Onze reis start in Vancouver. Wat een fantastische stad. Heerlijk groen en weids, maar met een echt stads karakter. We slapen in een drijvend huis in Noord Vancouver, waar we met de ferry zo in downtown zijn. Een aanrader, een rustig plekje voor de kids met uitzicht op de Skyline en op steenworp afstand van de gezelligheid. 3 dagen achter elkaar fietsen we de hele stad door, we vermaken ons heerlijk in Stanley Park en fietsen de Lionbridge over. 

In Abbotsford halen we de camper op, ons huisje op wielen voor de komende 6 weken! We pakken diezelfde dag nog de oversteek naar Vancouver Island. Victoria vinden we leuk, maar niet heel bijzonder. Nanaimo daarentegen verrast ons echt. Vooral Protection Island, waar we met onze gekochte fietsen rond touren. Onderweg naar Tofino stoppen we uiteraard in Coombs om de geit op het dak te bewonderen. Wat een heerlijk sfeertje in Tofino, beach, surf en chill! Onze eerste boardwalk doen we hier. We steken het eiland weer over naar het Oosten en zitten op een prachtige plek net buiten Campbell River. Aan zee, in een baai waar zeehonden, walvissen en dolfijnen zwemmen en ’s avonds Cruise schepen voorbij komen.
Terug op het vaste land worden we verliefd op Whistler: een super gezellig mondain bergdorp waar het zomers barst van de mountainbikers en wandelaars. We maken sneeuwballen bovenop de berg. Onze eerste kennismaking met de Canadian Rockies! Onderweg naar Jasper maken we een paar stops voor mooie excursies en een farmstay. Het landschap wordt steeds ruiger. In Jasper National Park zien we onze eerste beer, gewoon langs de weg! Hikes, meren en beren. Door naar Banff, wat nog mooiere meren en watervallen biedt. En een heel gezellig stadje. Wat een imposante natuur, echt overweldigend en oneindig uitgestrekt! Na al deze natuurpracht zoeken we stad op, Calgary dit keer. Hier vieren we Canada Day, een soort Koningsdag met nationale trots! Richting het Zuiden stoppen we in Radium Valley voor prachtige watervallen en warm waterbronnen. Door via Revelstoke naar de wijnstreek! Wat een gezelligheid in Kelowna, het lijkt Zuid Europa wel hier. Na vele bezoeken aan prachtige wijnboerderijen rijden we door naar de Amerikaanse grens, Osoyoos. Een woestijngebied dat heel populair bij de Canadezen zelf is, vanwege de aangename temperatuur en warme meren. Een paardrijrit door de wilde dessert maakt het hier helemaal af! Onze laatste stop is in Hope, waar we een prachtige wandeling maken door oude spoortunnels. Tijd om het tijdperk camper af te sluiten. We gaan ons huisje op wielen missen. Wat hebben we genoten van British Columbia: immens, oneindig en prachtig! En de vrijheid die de camper ons bood is onbetaalbaar. Toronto, here we come!

You don't have permission to register